Skip to Content

Kostnader

Vi är anslutna till patientförsäkringen samt försäkringskassan.

Som du kan se av vår prislista kan priset variera på olika moment beroende av svårighetsgraden, tandteknisk kostnad mm. Vissa arbetsmoment omfattar flera åtgärdskoder beroende på utformningen av det nya tandvårdsstödet. För att kunna ge dig en riktig kostnadsuppgift behöver vi undersöka dig först. Har Du frågor så kontakta oss gärna.

En kort förklaring av hur tandvårdsstödet fungerar.

Försäkringskassan har satt en kostnad (referenspris), som de räknar in i högkostnadsskyddet, för varje åtgärd. De första 3000:- inom deras ramar (referenspriset) betalar Du som patient 100 % av. Mellan 3001:- till 15.000.- betalar Du 50 %. Över 15.000:- betalar du 15%. Kostnad över referenspriset betalar du som patient 100 %.

För att krångla till det lite till så får Du som patient ett tandvårdbidrag den 1 Juli varje år på 300:- respektive 600:- , beroende på ålder, att utnyttja. Detta räknas av från de första 3000:- . Det innebär att det kan vara värt att ibland använda bidraget och ibland vänta med det.
Låter det svårt att förstå? Det har vi full förståelse för. Fråga gärna så skall vi försöka räta ut Dina frågetecken.

Från och med den 14 September 2019 är reglerna för kortbetalning ändrade. Syftet är att göra kortbetalningarna säkrare och minska risken för bedrägerier. Det innebär att inte längre kommer vara möjligt att betala med kort utan en pinkod.